V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

Diakonsko posvečenje v Vojniku

V župnijski cerkvi sv. Jerneja v Vojniku bo v nedeljo, 16. oktobra 2022, diakonsko posvečenje. Za službo stalnega diakona bodo po rokah škofa Maksimilijana posvečeni Karel Brezovšek iz Župnije Vojnik, Roman Kavšak iz Župnije Šoštanj in Jože Prislan iz Župnije Mozirje. V diakona v pripravi na službo mašnika pa bo posvečen fr. Drago Ferencek iz Ljubljane, bogoslovec iz reda dominikancev.

Slovesno in duhovno bogato dogajanje se prične z molitveno uro ob 14. 30. Ob 15.oo pa se začne sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov  in sodelovanju vernikov iz domačih župnij kandidatov daroval celjski škof Maksimilijan.

Lepoto in svetost bogoslužja bo bogatilo sodelovanje Župnijskega pevskega zbora Vojnik in Mešanega pevskega zbora Forte s priložnostnim orkestrom pod vodstvom prof. Tomaža Marčiča.

Po končani slovesnosti bo za vse navzoče priložnost za druženje ob pogostitvi pred cerkvijo. Takrat bo dogajanje popestrila Godba Nova Cerkev.

V dneh priprave vabimo k molitvi za kandidate, da bodo z odprtim srcem in gorečo pripravljenostjo stopili na pot služenja, za njihove družine in župnijska občestva, v katerih bodo delovali.

Datum

16. Okt. 2022
Expired!

Ura

15:00

Lokacija

Žup. cerkev v Vojniku
Murnova ulica 4, Vojnik
Na vrh