V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

Romanje treh narodov, 8. oktober 2022, Beltinci

Škofija Murska Sobota bo v soboto, 8. oktobra 2022, v Beltincih gostila že tradicionalno srečanje Slovencev, Hrvatov in Madžarov. Geslo srečanja je SKUPAJ NA POTI VERE IN MIRU.

            Vabljeni smo, da se tega srečanja udeležimo duhovniki in verniki iz cele Slovenije. Molitveni program pred sveto mašo se bo začel ob 9. uri, slovesno sveto mašo bo ob 10. uri daroval soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, pridigal bo varaždinski škof msgr. dr. Bože Radoš, ob sklepu svete maše pa nas bo nagovoril győrski škof msgr. dr. András Veres. Po sveti maši bo kratek kulturni program, ki ga pripravljajo tri folklorne skupine in godba na pihala. Na samem prizorišču bo za romarje tudi možnost malice/kosila, kakor tudi za vse duhovnike in škofe.

Še vedno se lahko prijavite na pastoralna.sluzba@skofija-sobota.si.

            V petek, 7. oktobra 2022, bo v Beltincih tudi molitveno srečanje mladih iz vseh treh držav, ki se bo začelo ob 21. uri in bo trajalo celo noč. Poskrbljeno bo tudi za prenočišče v športnih dvoranah šol oz. po gasilskih domovih.  

Datum

08. Okt. 2022
Expired!

Ura

9:00

Lokacija

Park v Beltincih
Na vrh