V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

Seminar za cerkvene glasbenike

Vabimo vas na Seminar za cerkvene glasbenike, ki ga Zavod za cerkveno glasbo tokrat organizira na Ptujski Gori pri bratih minoritih, v soboto, 26. novembra 2022.
Na celodnevnem seminarju bomo v dopoldansko dogajanje vstopili s sveto mašo v ptujskogorski baziliki, darovano za vse pokojne cerkvene glasbenike, udeleženci pa jo bomo glasbeno sooblikovali. Nato bomo v razpravi spregovorili o vlogi, problematiki in pomenu mašnih pesmi. V času po skupnem kosilu bodo sledile liturgično in liturgično-glasbeno obarvane delavnice (zborovodsko-pevska delavnica, delavnica za organiste, liturgična delavnica) in okrogla miza z gosti s pastoralnega, katehetskega in glasbenega področja. Dan bomo sklenili s skupnim obhajanjem slovesnih večernic.
Seminar želi biti po eni strani dogodek srečanja glasbenikov, ki delujemo na področju liturgične glasbe in po drugi strani izobraževalni dogodek, ki nam bo dal novih spoznanj in informacij za naše delo, pa tudi notna gradiva.
Kotizacija za celodnevni dogodek, ki vključuje udeležbo na strokovnem predavanju, delavnicah in okrogli mizi ter kosilo, ob vnaprejšnjem plačilu do 18. novembra znaša 33 €, od tega dne naprej oz. z gotovino na dan dogodka pa znaša 38 €. Prijavite se lahko preko SPLETNE STRANI ali svojo prijavo lahko pošljete na elektronski naslov info@cerkvena-glasba.si (kjer smo vam na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja). Po oddani prijavi boste na svoj elektronski naslov prejeli podatke za nakazilo.

Datum

26. Nov. 2022
Expired!

Ura

9:00

Več informacij

Read More

Lokacija

Ptujska Gora
Read More
Na vrh