Dobrodošli na naših spletnih straneh.
celje zgoraj6

Sinoda nuncij 2021MV celjski škofiji se je kmalu po objavi itinerarija, kako in po kakšnih korakih bo potekala škofovska sinoda od 2021 do 2023 v slovenskih škofijah, oblikovalo tajništvo za sinodo, ki ga sestavljajo David Zagorc in Urban Lesjak kot referenta in člani tajništva: Klemen Klemen, Marinka Kralj, Marko Dečman in Bernardka Radej.

 

ZA SINODALNO CERKEV - ŠKOFIJA CELJE na Facebooku

 

Člani tajništva se redno sestajajo in razmišljajo, s kakšnimi konkretnimi koraki bi duha in vsebino sinode najbolje pripeljali med duhovnike in vernike, bližnje in oddaljene.

Prvi korak bo zunanje obhajanje najprej slavilne molitve, ki bo potekala v soboto, 16. 10., zvečer v stolnici sv. Danijela, v nedeljo 17. 10., ob 15h pa sveta maša s predstavniki vseh župnij. S tem dogodkom se začenja sinodalni proces v Škofiji Celje.

Pogovori o sinodalni Cerkvi in predvsem poslušanje se bodo nato prenesli v župnije s posebno pozornostjo, da bi bili slišani oddaljeni in ranljivi člani občestev, povzetki tega dogajanja pa se bodo oblikovali na dekanijskih srečanjih in v škofijskih strukturah.

V ponedeljek, 11. 10., je bilo v Vrbju pri Žalcu srečanje tajništev škofijskih sinodalnih procesov, kjer so se seznanili s koraki in časovnim razporedom sinode na svetovni ravni ter se pogovorili o poteku v okviru posameznih škofij.Sinoda sestanek

Naslov:
Prešernova ulica 23
3000 CELJE

Uradne ure:
ob delovnih dneh -
od ponedeljka do petka
od 9. do 12. ure

 

 

ŠKOFIJA CELJE

Telefon:
059 080 600

Faks:
059 080 609

E-naslov:
ordinariat@skofija-celje.si