Dobrodošli na naših spletnih straneh.
celje zgoraj6

sursum corda plakatSpoštovani cerkveni glasbeniki, cerkveni pevci in ljubitelji cerkvene glasbe.

Z Zavoda za cerkveno glasbo prihaja vabilo kot dar ob godu sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe:

"Ponovno se obračamo na vas ob godu sv. Cecilije, zavetnice cerkvenih glasbenikov, in vam po lanskem srečanju ob O-antifonah letos kot dar ob našem skupnem prazniku v sodelovanju z Muzikološkim inštitutom ZRC SAZU podarjamo cikel spletnih predavanj z naslovom Sursum corda. Štirje strokovnjaki s področja liturgičnoglasbenih praks na Slovenskem med 16. in 18. stoletjem nam bodo v štirih zaporednih torkih odstirali skrivnosti liturgične glasbe, ki je nastajala v času naših predhodnikov.
Pridružite se nam pri poglabljanju v zaklade preteklosti, da bomo tudi z njimi bogatili našo liturgijo in svojim zanamcem predali zavest, da smo ena Cerkev z enim ciljem, ki je ponovno snidenje v nebeškem Jeruzalemu. Vstopimo v prihajajoči adventni čas, ki nam oznanja prav to, tudi s pomočjo strokovnosti, ki se je srečala z lepoto liturgije. Vabljeni že ta torek!
Več informacij in povezavo za prijavo lahko najdete na spletni strani https://cerkvena-glasba.si/2021/11/cikel-spletnih-predavanj-sursum-corda/.
Svojo prijavo ali morebitna vprašanja lahko pošljete tudi na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. "

Naslov:
Prešernova ulica 23
3000 CELJE

Uradne ure:
ob delovnih dneh -
od ponedeljka do petka
od 9. do 12. ure

 

 

ŠKOFIJA CELJE

Telefon:
059 080 600

Faks:
059 080 609

E-naslov:
ordinariat@skofija-celje.si