Dobrodošli na naših spletnih straneh.
celje zgoraj6

Katehetski simpozij v celju 2014
V tednu od 9. do 14. februarja 2014 je v Domu sv. Jožef v Celju potekal že 44. Katehetski simpozij z naslovom "Pojdi in popravi!". "Naslov, ki budi najprej spomin na svetega Frančiška, ki je že kar nekaj stoletij nazaj s svojim življenjem doprinesel k obnovi Cerkve in ob njem tudi na papeža Frančiška, ki se za isto stvar trudi v sedanjem trenutku. Hkrati pa ima v sebi tudi dejstvo, da obstaja Nekdo, ki nas kliče in pošilja, in da obstajajo situacije, ki potrebujejo popravila in spremembe, in da se najdejo tudi taki, ki želijo na klic odgovoriti. In slednjim je katehetski simpozij tudi namenjen."(Fani Pečar, http://sku.rkc.si)

 

Pet dni so se v dopoldanskem času vrstila predavanja o poklicanosti kateheta (dr. Ivan Platovnjak), o načrtovanju (Matej Cepin), o slovenskem katehetskem načrtu (Slavko Rebec, mag. Brigita Zelič), o motivaciji otrok s specifičnimi učnimi težavami v katehezi (mag. Milena Pačnik) in o motivaciji in odnosih v občestvu (Silva Matos), popoldne pa so bile praktične delavnice in kulturno-filmski-družabni večeri. Na dopoldanskih predavanjih se je zbiralo okoli 85 udeležencev, popoldne pa okoli 20.

 

Poročila o dogajanju po dnevih in fotografije so na spletni strani Slovenskega katehetskega urada: Katehetski simpozij v Celju 2014

Naslov:
Prešernova ulica 23
3000 CELJE

Uradne ure:
ob delovnih dneh -
od ponedeljka do petka
od 9. do 12. ure

 

 

ŠKOFIJA CELJE

Telefon:
059 080 600

Faks:
059 080 609

E-naslov:
ordinariat@skofija-celje.si