Dobrodošli na naših spletnih straneh.
celje zgoraj6

Kateheza je dejanje oznanjevanja, s katerim se podaja Božja beseda novim rodovom vernih z namenom, da se občestvo vernih in tistih, ki si želijo vključiti v Cerkev, seznani z naukom Jezusa Kristusa, kot so ga posredovali apostoli.
Najbolj razširjena je kateheza otrok pri župnijskem verouku, znamenja časa pa nam nalagajo, da začnemo v pastoralno delovanje veliko bolj vključevati katehezo odraslih, staršev, družin...

Škofijski odbor za katehezo skrbi za povezovanje katehistinj in katehistov, njihovo usposabljanje, pripravlja srečanja in projekte, kot je npr. Katehetski simpozij v Celju. Povezuje se tudi z medškofijskimi strukturami za področje kateheze v Sloveniji, kjer se sprejemajo odločitve v zvezi z vsebinami, učnimi načrti, gradivi in smernicami kateheze.

V prehodnem obdobju oblikovanja vizije Škofije Celje področje kateheze vodi Sandi Koren, voditelj Pastoralne službe Celje, skrb za povezovanje, redna izobraževalna srečanja in duhovno rast katehistinj in katehetov pa je ima Sabina ZUPAN (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), ki vodi Škofijsko Skupnost Katehistinj in Katehistov Celjske škofije (ŠSKK Ce).

 Predstavitev SSKK CE

SLOVENSKI KATEHETSKI URAD: na slovenski ravni koordinira in vodi delo v katehezi, pripravlja gradiva in objavlja vsebine, povezane s katehezo.

Pri veroučni uri (Vir: http://zupnija-metlika.rkc.si/html/Images/dejavnosti/verouk.jpg)

Naslov:
Prešernova ulica 23
3000 CELJE

Uradne ure:
ob delovnih dneh -
od ponedeljka do petka
od 9. do 12. ure

 

 

ŠKOFIJA CELJE

Telefon:
059 080 600

Faks:
059 080 609

E-naslov:
ordinariat@skofija-celje.si