Mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl vabi na POSTNE ČETRTKE:

»Spoštovani duhovniki, diakoni, voditelji sinodalnih pogovorov, predstavniki ŽPS!

Prejeli smo spodbude, da bi se, podobno kot lani, tudi v letošnjem postnem času ob četrtkih zvečer srečevali ob poslušanju in razmišljanju o Božji Besedi naslednje nedelje. K temu pa nas še posebej vabi sinodalni čas Cerkve. In tudi papež Frančišek nas je za postni čas – v pismu, ki smo ga zadnji dve nedelji brali v naših cerkvah – še posebej povabil k vztrajnosti na tej poti.

Zato vas vabimo, da se na četrtke — od četrtka po pepelnici do cvetnega četrtka (od 3. marca do 7. aprila 2022 ob 20.00 uri ) pridružite četrtkovim duhovnim večerom s skupnim naslovom: SKUPAJ NA POTI K VELIKI NOČI po zoom povezavi:

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/8083796096?pwd=WXQ5aTJ5QXFkTzNaMmlTbCtlZmFUQT09

Meeting ID: 808 379 6096 Passcode: 553295  (zoom povezava je za vse četrtke enaka). 

Program približno enournih srečanj:

Začetni molitvi in branju evangelija naslednje postne nedelje bo sledilo razmišljanje o prebrani Božji Besedi (ki ga bo za prvo srečanje ta četrtek, 3. marca, pripravil nadškof dr. Marjan Turnšek). Sledil bo krajši pogovor o slišanem v manjših skupinah/sobah (k temu, da v pogovoru drug drugemu prisluhnemo, nas še zlasti vabi sinodalna pot). Srečanje bo zaključila sklepna beseda, molitev in blagoslov.

Razmišljanja o nedeljskih evangelijih nam bodo izmenjaje pripravili duhovniki in laiki.

Na to sinodalno pot v letošnjem postnem času vabljeni tudi iz škofij Celje in Murska Sobota — da bomo tudi na ta način hodili skupaj.

Msgr. Alojzij Cvikl DJ, nadškof metropolit«

Delite prispevek s prijatelji!