Vizija je slika prihodnosti, ki nam jo daje Bog in v nas prebuja strast. Odgovarja na vprašanje, kakšno škofijo Celje si želimo v prihodnosti. Ciljna skupina vizije so aktivni sodelavci. 

V Svetem Duhu se prepoznavamo in oblikujemo kot dejavni in sočutni člani občestev, kot misijonarski učenci in voditelji. 

Razlaga vizije

V Svetem Duhu

Uzrli smo sliko … V srcih odzvanja obljuba. Sopotniki pripovedujejo zgodbe o moči in delovanju Svetega Duha. Razvnema nas toplina Očetovega objema. In vendar … Smo morda z vizijo preveč ambiciozni? Nam lahko uspe? Ali nismo vsega tega že imeli? Smo doslej torej hodili narobe? Ne! Obogateni z izkušnjami in modrostjo dosedanje poti gremo pogumno naprej.

se prepoznavamo in oblikujemo

V skrbno oblikovanem bogoslužju, v poslušanju Božje besede in Evharistiji, doživljamo Očetov objem. Ob zavedanju šibkosti in potrebe po spreobrnjenju prepoznavamo in odkrivamo karizme in talente, ki jih Bog po posameznikih podarja našim skupnostim. Gradimo odprt prostor sobivanja in sodelovanja; oblikujemo se z dejavnostmi duhovne poglobitve, molitvenega življenja, usposabljanja in izobraževanja.

kot dejavni in sočutni člani občestev

Gojimo empatijo in sočutje z ljudmi in njihovim dejanskim življenjskim stanjem ter jih brez obsojanja srečamo, kjer trenutno so. Prisluhnemo jim in se od njih učimo. Ljubeče jih spremljamo, da bi se lahko srečali v evharističnem občestvu in postajali dejavni člani tako v vsakdanjem okolju kot v župnijskih skupnostih.

kot misijonarski učenci in voditelji

Odločamo se biti z Jezusom in se od Njega učimo. Smo Cerkev, ki se vedno znova prenavlja tako, da išče svojo izvirno podobo. Pogumno sprejemamo izziv voditeljstva v zavesti, da smo tudi sami vódeni. Usposobljeni in opolnomočeni učenci postajamo voditelji in misijonarji.

Pojdimo!

Gospod je, ki nam utira pot tudi skozi puščavo. Vizija dežele, kamor nas vodi, je njegova obljuba. Očetovi sinovi in hčere, čutimo nov odsek poti kot velik izziv. Razvnema nas ogenj Svetega Duha. Pred nami so privlačna obzorja. Z nami hodi Jezus, naš brat. Pojdimo torej!