»Ker je tudi mene osvojil Kristus!« (Flp 3,12)
Sestre in bratje iz redovnih skupnosti, ki živimo in delujemo na področju celjske škofije, smo se v soboto, 2. februarja, na praznik Gospodovega darovanja, zbrali v baziliki Matere Božje v Petrovčah, da smo se Bogu zahvalili za dar redovnega poklica.
Ker je škofija trenutno brez svojega škofa, nas je zbral in slovesnost tudi vodil njegovo namestnik, škofijski upravitelj, g. Rok Metličar. V homiliji nas je spodbujal, naj »razpihamo pepel, ki se je skozi leta morda nabral na življenju po zaobljubah ter znova poživimo oglje, ki tli pod pepelom, da se bo mogel plamen razplamteti in zasvetiti v svoji prvotni moči in vnemi…«
»Vemo, da se naše življenje rodi in preraja samo iz srečanj z Jezusom« kot pravi papež Frančišek. Jezus je tisti, ki nas je na pot posvečenega življenja poklical, mi pa mu skušamo po svojih močeh odgovarjati z življenjem po zaobljubah in specifičnih karizmah, ki so nam jih zapustili naši redovni ustanovitelji.
Jezus nas vedno znova vabi, naj gremo proti toku sveta in se vsak dan znova oklepamo »Njega, ki nas je za vselej osvojil«, kakor je tudi rečeno v geslu za letošnji dan posvečenega življenja. Magnificat!

s. Rozalija Laznik, HKL

Dan posvec ziv Petrovce feb2019 01

Dan posvec ziv Petrovce feb2019 02

Dan posvec ziv Petrovce feb2019 03

Dan posvec ziv Petrovce feb2019 04

Dan posvec ziv Petrovce feb2019 06

Dan posvec ziv Petrovce feb2019 07

Dan posvec ziv Petrovce feb2019 08

 

 

 

Delite prispevek s prijatelji!