V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

Sveti Duh Celje

Binkoštna vigilija in praznovanje obletnice razglasitve Škofije Celje

Pridi, Sveti Duh! – Vabljeni na binkoštno vigilijo in škofijsko praznovanje obletnice razglasitve celjske škofije.

V soboto, 18. maja 2024, na predvečer binkoštnega praznika, vas ob 19. uri prijazno vabimo, da se nam pridružite na binkoštni vigiliji in škofijskem praznovanju 18. obletnice razglasitve celjske škofije, ki jo bomo obhajali v župnijski cerkvi Svetega Duha v Celju. Molili in prosili bomo, da Bog s svojim Svetim Duhom napolni našo škofijo, naše župnije in vsakega od nas.

Binkoštna vigilija je slovesen uvod v binkoštni praznik, ki jo bomo obhajali s slovesnimi večernicami, bogato obloženi mizi Božje besede in evharističnim bogoslužjem. Binkoštno vigilijo bo vodil naš celjski škof Maksimilijan. V cerkvi Svetega Duha je tudi sam pred svojim posvečenjem pred tremi leti, prav na soboto pred binkošti, izpovedal vero in zvestobo Cerkvi.

Vigilija bo na svoj način tudi uresničevanje naše škofijske vizije, h kateri nas kliče Gospod: »V Svetem Duhu se prepoznavamo in oblikujemo kot dejavni in sočutni člani občestev, kot misijonarski učenci in voditelji.« Prenova, ki jo Bog hoče za svojo Cerkev, ni produkt naših prizadevanj, ampak se začenja z odprtimi srci, ki ga iščejo in prosijo: »Pridi, Sveti Duh.« Na binkoštni večer se bomo po vzoru apostolov združili v molitvi. Pridružite se nam!

David Zagorc, župnik

Datum

18. Maj. 2024
Expired!

Ura

19:00

Lokacija

Celje - Sv. Duh
Na vrh