V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

Dan posvečenega življenja 2024

Na praznik Gospodovega darovanja ali svečnice krajevni škof povabi redovnike in redovnice v svoji škofiji na srečanje ob Dnevu posvečenega življenja. Letos srečanje poteka v Nazarjah pri bratih frančiškanih v petek, 2. 2. 2024, in se začne ob 15.00 s sveto mašo, ki ji sledi molitev, pogovor in druženje.

V vabilu je škof Maksimilijan zapisal:

“Letošnji Dan nosi naslov »Kajti On je naš mir« (Ef 2, 14), ki ste ga izbrali ob premišljevanju papeževe spodbude ob napovedi jubilejnega leta 2025. Vsa Cerkev je povabljena, da se na to jubilejno leto milosti pripravi z obnovo svoje gorečnosti in pripadnosti Kristusu Odrešeniku in njegovi Cerkvi kot orodje odrešenja, sprave in miru. V letu 2024, ki je posvečeno molitvi, bo vsa Cerkev še naprej skupaj hodila po poti sinodalne prenove, da bi poglobili svojo pripadnost Kristusovemu Telesu in lahko z novo močjo pričevali evangelij življenja, ki nam ga je Gospod zaupal.

Drage redovnice in redovniki, bodite pričevalci veselja, občestva in novega življenja, ki ga Sveti Duh tudi danes prebuja v Cerkvi. Odločno stopajte na pot sprave in miru, saj veste, v čigavem imenu živite svoje poslanstvo. Odpirajte sebe in svoja občestva Božji besedi, ki po Svetem Duhu preustvarja naše življenje z vso njegovo krhkostjo in omejenostjo v novo življenje po Duhu. Bodite pogumni in zaupajte, ker je On naš mir!”

Datum

02. Feb. 2024
Expired!

Ura

15:00

Lokacija

Nazarje
Samostanska pot 50
Na vrh