V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

V SVETEM DUHU SE PREPOZNAVAMO IN OBLIKUJEMO KOT DEJAVNI IN SOČUTNI ČLANI OBČESTEV, KOT MISIJONARSKI UČENCI IN VODITELJI.

Krizmena sveta maša

Vse duhovnike, diakone, bogoslovce in ožje župnijske sodelavce vabim h krizmeni maši velikega četrtka, 28. marca, ob 9.00 v naši celjski stolnici.

Veliki četrtek je praznik evharistije, duhovništva in največje zapovedi ljubezni. Na teh temeljih je postavljena vizija naše škofije, to je slika njene prihodnosti, ki nam jo je Gospod v teh letih sinodalne prenove pokazal: V Svetem Duhu se prepoznavamo in oblikujemo kot dejavni in sočutni člani občestev, kot misijonarski učenci in voditelji. Vsak dan bolj se zavedamo, da bomo samo skupaj, v občestvu duhovnikov in vernikov, ki je odprto navdihom Svetega Duha, odkrivali potrebne korake in zmogli postajati vedno bolj pričevalski Kristusovi učenci, vedno bolj Cerkev v poslanstvu.

Dragi duhovniki, spodbudite zato tudi svoje župljane, še posebej člane župnijskih pastoralnih svetov, sodelavce Karitas, molitvenih skupin, ključarje in druge župnijske sodelavce, da se udeležijo krizmene maše, kjer posvečujemo olja, ki spremljajo življenje vernikov v vseh odločilnih trenutkih njihovega življenja.

Škof Maksimilijan

Datum

28. Mar. 2024
Expired!

Ura

9:00

Lokacija

Celje - stolnica sv. Danijela
Na vrh