Bog, kaj naj storim?

Kaj naj storim, ko padam v temo, ko se na milem nebu kažejo oblaki, ko ne vidim več poti naprej, ko sveča skoraj dogori? Kaj naj storim? Te bom našla, da me popelješ skozi bitke?
Prav o tem smo se spraševali mladi udeleženci duhovnih vaj v Aninem domu v Preboldu. Tri dni smo – včasih v skupinah, včasih v tišini – razmišljali o bojiščih, skozi katere brodimo dan za dnem in o orožju, ki ga lahko uporabimo, da nam bo lažje pri srcu.
Ob prihodu smo bili sprejeti v Njegovo vojsko. Začeli smo s spoznavanjem, najprej vseh nas, potem pa že bojnih taktik. V grobem smo govorili o treh bojiščih: okolica in mediji, boj v družini in notranji boj. Le kdo bi si mislil, kje vse lahko naletimo na težave? Ravno ob teh majhnih polenih pa lahko pademo in nikoli več ne vstanemo, saj se nam zdi pretežko.
Ves čas so nas spremljali izjemni ljudje in skrbeli prav za to, da poiščemo najboljše rešitve. Mojca Štruc, Tadej Linasi in Ivan Šumljak. Radi bi se vam iz srca zahvalili, saj ste nam dali čudovito izkušnjo, ki bo ostala kot košček sestavljanke v spominu.
Drugi dan je bila z nami tudi uršulinka, sestra Štefka Klemen, ki je marsikoga navdihnila in nam z iskrenim pogovorom pomagala.
Duh vaje ml feb2017 01Vsi voditelji so povedali svoje življenjske zgodbe in to se nas je močno dotaknilo. Včasih mislimo, da smo sami in nas nihče ne razume, potem pa slišimo njih, ki so nekatere svoje bitke že preživeli. Takrat moramo le dovoliti, da nas njihov zgled nagovori.
Po tej vsebinsko bogati izkušnji smo pripravljeni, da se spoprimemo s težavami, ki jim včasih ni videti konca.
Naj zaključim z mislijo Matere Tereze: „Bog prebiva v nas. To je tisto, kar nam daje čudovito moč. Sploh ni pomembno, kje si, dokler si čist v srcu. On je tukaj s teboj in v tebi štiriindvajset ur na dan.” Sedaj smo v to prepričani.

Duh vaje ml feb2017 02Katja Brvar

Delite prispevek s prijatelji!