Mladinske duhovne vaje so tudi letos bile v Vrbju pri Žalcu in so trajale od ponedeljka, 24. 2., do srede, 26. 2. 2014. 35 mladih se je letos ustavljalo ob podobi telesa, ki sprejema drugega kot dar in ga gleda, kakor nas vse skupaj gleda Stvarnik. Ne kot stvar, ki nam služi, dokler nam lahko, marveč kot Božja podoba, kot dar, ko smo podarjeni drug drugemu, da bi drug drugega izpolnili v ljubezni.

   Tema duhovnih vaj je bila torej teologija telesa. Spoznavali smo razlike med fanti in puncami, našimi medsebojnimi odnosi, podrobno spoznali stvarjenje človeka, njegovo grešno naravo in njegov prvotni namen obstoja. Program nam je popestril Tomaž Sokol iz društva Iskreni.net, žal pa se nam ni mogla pridružiti tudi njegova žena Polonca. Tomaž je na zanimiv način predstavil svoje razmišljanje o odnosih med punco in fantom. Spregovoril je o napačnem dojemanju deklet v današnji družbi, kot predmetu poželenja. Fantje so dobili veliko napotkov kako se obnašati do deklet, da se bodo počutile spoštovane, čudovite in sprejete. Dekleta so se lahko prepričala, da idealnih žensk ni in da so lepe že brez izpostavljanja z izzivalnim oblačenjem in obnašanjem. Predstavil pa je tudi življenjsko pot z ženo.

   DV mladi Vrbje 2014 06
Mladi so bili navdušeni nad celonočno adoracijo, kjer so imeli možnost molitve pred Najsvetejšim. Udeležili so se je vsi, brez izjeme. Vsak dan je bila tudi sv. maša in za konec tudi spokorno bogoslužje ob tàizejskih spevih. Kot na vsakih duhovnih vajah, je bila možnost opraviti dobro sveto spoved v sproščenem vzdušju.

   Poslovili smo se z željo, da se znova srečamo naslednje leto.

Maša Čuk GaberDuhovne vaje za mlade v Vrbju

DV mladi Vrbje 2014 07

DV mladi Vrbje 2014 09

 

DV mladi Vrbje 2014 11


DV mladi Vrbje 2014 04

Delite prispevek s prijatelji!