Cerkev v Sloveniji in tudi v naši škofiji se v teh dneh veseli in hvali Gospoda, ko sprejema 20 novomašnikov, ki z mladostno pripravljenostjo stopajo na duhovniško pot in obhajajo novomašne slovesnosti. Tako je bila v nedeljo, 8. julija, novomašna slovesnost v župniji Sv. Jurij ob Taboru, ko je novomašnik Matic Lesjak skupaj z domačimi, sorodniki, župljani in prijatelji obhajal novomašno slavje, na mizi pa že ima dekret za kaplana v Stolni župniji Celje. Isto nedeljo je v baziliki Lurške Matere božje v Brestanici novomašmo slavje obhajal tamkajšnji rojak novomašnik Peter Kočevar, ki pa bo duhovniško službo nastopil v škofiji Briksen na Tirolskem.

   Cerkev v naši domovini in tudi v naši škofiji pa v teh dneh hvali Gospoda tudi skupaj z duhovniki – jubilanti. Tako je v soboto, 30. junija, v svoji rojstni župniji Šentjanž na Vinski Gori biserno mašo obhajal Franc Brecl. Ker živi v Domu za starejše v Vojniku, je za svoje sostanovalce v torek, 3. julija, ponovil biseromašno slavje v Domu v Vojniku. Z njim sta somaševala domači župnik in celjski škof, prepeval je vojniški moški zbor.
   Bracun diamantna2018V sredo, 4. julija, je bilo podobno slavje v Domu za ostarele na Polzeli, kjer je svoj duhovniški jubilej – 65 let duhovništva – obhajal diamantni mašnik Janez Bračun. Tudi tu je s slavljencem somaševal celjski škof, skupaj z dekanijskimi duhovniki. Prepeval je ženski pevski zbor Doma za starejše na Polzeli. Navzočih je bilo veliko stanovalcev, skupaj z direktorico doma, z medicinskim in strežnim osebjem in z obema požupanoma občine Polzela.
    V soboto, 7. julija, smo se vsi jubilanti celjske škofije zbrali v naši stolnici, da smo se skupaj z verniki, sorodniki, sodelavci in prijatelji Bogu zahvalili za 10, 20, 25, 50, 60 in 65 let duhovniške službe.
Globoki hvaležnosti in prisrčni zahvali za letošnje novomašnike in za duhovnike- jubilante naj se pridružuje zaupna in vztrajna molitev in delo za nove cduhovne poklice, še posebej za tistega kandidata, ki bo iz rok letošnjega novomašnika Matica Lesjaka sprejel baklo duhovnih poklicev iz naše škofije, da naše Bogoslovje v Ljubljani ne bo prazno.
+ Stanislav Lipovšek, celjski škof-zlatomašnik

Delite prispevek s prijatelji!