Duhovniki celjske škofije in mariborske nadškofije smo se letos skupaj podali na »duhovniške dneve«. Organizirala jih je Nadškofija Maribor na Pohorju. Zadnja leta smo to prakso ubrali že po večini naših škofij in si vzeli tri dni časa za osebno poglobitev, pastoralno razmišljanje, utrjevanje prijateljstva in skupno bogoslužje. Letošnji gost je bil p. dr. Marko Rupnik, veliki umetnik, mislec, teolog in voditelj Centa Aletti, ki letos praznuje že 25. letnico delovanja. Okoli 100 duhovnikov (od tega 30 iz celjske škofije) je z veseljem prisluhnilo njegovim razmišljanjem in odgovorom na vprašanja. Čas zahteva od nas poglobljeno duhovnost in v marsičem drugačno pastoralno razmišljanje in delovanje.
Duh dnevi 2016 03Na srečanju nismo dobivali receptov za praktično ravnanje, ampak impulze za razmislek na različnih področjih: osebne vere, medsebojnih odnosov, oznanjevanja in občestvenega delovanja.
Hvaležni smo za te dni! Najprej seveda p. Rupniku, vsem, ki so organizirali in pripravili te dni, vsem udeležencem za lepo sodelovanje ter osebju hotela, ki nas je prijazno sprejelo in gostilo. Bog pa nam je nepričakovano poslal še čudovit dar prve zime, kot jo le redkokdaj izkušamo.
Veliko lepega smo doživeli na predavanjih in si tudi med seboj podelili v delu po skupinah in družabnih srečanjih ter osebnih pogovorih. Zato ni čudno, da se je potrdila želja, da se tudi prihodnje leto v istem času in kraju dobimo na »duhovniških dnevih 2017«.

Duh dnevi 2016 01Miha Herman

Duh dnevi 2016 04

Duh dnevi 2016 05

Duh dnevi 2016 06

Delite prispevek s prijatelji!