V tednu molitve za edinost kristjanov, od 18. do 25. januarja 2023, bomo tudi v celjski škofiji vsak dan molili za edinost kristjanov in za mir v svetu. Vabimo vse vernike naše škofije, da se po svojih močeh vključite v to molitev. Molite lahko doma ali v domačih župnijah.

Vabimo vas tudi k skupni škofijski ekumenski molitvi, ki bo potekala na začetku tedna molitve za edinost kristjanov (18. 1.) in ob sklepu (25. 1.).

V sredo, 18. januarja ob 19. uri,  je bila pri sv. Ceciliji (kapucini) v Celju ekumenska molitev predstavnikov krščanskih cerkva. Molitev so vodili celjski škof Maksimilijan Matjaž z upokojenim škofom Stanislavom Lipovškom, mag. Leon Novak, evangeličanski škof, pravoslavni celjski župnik (paroh) Goran Šljivić in dr. Daniel Grabar, superintendent evangelijskih binkoštnih kristjanov.

V sredo, 25. januarja ob 18. uri, bo v celjski stolnici škof Maksimilijan ob somaševanju upokojenega škofa in duhovnikov celjske dekanije vodil mašno bogoslužje za edinost ob sklepu tedna molitve za edinost kristjanov. Duhovniki in verniki celjske dekanije, lepo vabljeni.

br. Vinko Škafar OFMCap,

škofijski referent za ekumenizem

 


Prispevek in fotografije z dne 18.1.2023 najdete na spletni strani Družine:

https://www.druzina.si/clanek/ekumenska-molitev-v-celju-foto

 

Delite prispevek s prijatelji!