Stanislav Lipovšek, celjski škof, je v nedeljo, 26. avgusta 2018, v svoji domači župniji Sv. Jerneja v Vojniku obhajal zlatomašno slavje. Slovesno bogoslužje je vodil apostolski nuncij dr. Juliusz Janusz, ki so se mu pridružili skoraj vsi slovenski škofje, nekateri duhovniki mnogi verniki iz vojniške in drugih župnij. Navzoči so bili tudi predstavniki Srbske pravoslavne Cerkve, Evangeličanske Cerkve v Sloveniji in predstavniki Islamske verske skupnosti. Bogoslužje je obogatilo praznično petje domačega cerkvenega pevskega zbora z instrumentalisti.

   Zlatomašnika sta na začetku slavja pozdravila vojniški župan Branko Petre in domači župnik Anton Perger, pred homilijo je apostolski nuncij prebral voščilo papeža Frančiška, mariborski nadškof Alojzij Cvikl pa je v homiliji poudaril veličino in pomembnost duhovništva in vere in zaupanja, da Bog tudi po nepopolnih duhovnikih, ki so zasidrani v Bogu, more delovati in podarjati milosti ljudem.

   Med sveto mašo so se z dobrimi željami in hvaležnostjo spomnili tudi še drugih dveh navzočih jubilantov: biseromašnika Franca Brecla, ki biva v Vojniku, in vojaškega vikarja Mateja Jakopiča, ki izhaja iz Vojnika in je praznoval 20 let duhovništva.

Zlata masa Vojnik Potrpin 02

Zlata masa Vojnik Potrpin 03

Zlata masa Vojnik Potrpin 04

Zlata masa Vojnik Potrpin 05

 Zlata masa Vojnik Potrpin 06

 

Delite prispevek s prijatelji!