Zavod za cerkveno glasbo je objavil vabilo:

Spoštovani!

Vabimo vas na Konferenco o liturgiji in liturgični glasbi! Po lanski premieri v Stični, nas bodo letos gostile sestre klarise v Nazarjah, kjer se bomo srečali v petek, 1. septembra od 16. ure naprej.

Ta konferenca želi biti na voljo ne samo cerkvenim glasbenikom, ampak vsem, ki se želijo poglabljati v skrivnosti liturgije, hkrati pa s takšno “razširitvijo” cerkvene glasbenike opozarjamo, da niso le glasbeniki, ampak da morajo dobro poznati podrobnosti liturgije, ki jo obhajajo in sooblikujejo.

Letošnje delavnice bodo: vokalna tehnika, namenjena predvsem cerkvenim pevcem, delavnica o rabi gregorijanskega korala na župniji, namenjena organistom in zborovodjem, ter širše zastavljena liturgična delavnica, pri kateri bomo preko predstavitve peke hostij in priprave mašnih prtičev s strani sester klaris vstopili v poglabljanje skrivnosti o evharističnem kruhu. Po delavnicah bo kot jedro našega srečanja obhajanja votivna sveta maša v čast Srcu Jezusovemu (prvi petek), ki jo bomo s petjem sooblikovali sami udeleženci in hkrati dobili gradiva za rabo na župnijah.

Po maši sledi skromna večerja s sestrami klarisami, ki živijo od Božje previdnosti in nas za en večer vabijo, da le-to užijemo skupaj z njimi, po večerji pa sledi osrednje vodeno predavanje prof. dr. Bogdana Dolenca, upokojenega predavatelja Teološke fakultete in eksorcista, s katerim bomo v pogovoru izpostavili temo Liturgije ob slovesnostih: folklora ali molitev?

Dogodek je podprla Škofija Celje, za kar se jim iskreno zahvaljujemo!

Več podrobnosti in obrazec za prijavo najdete na naši spletni strani: https://cerkvena-glasba.si/nazarje-2023. Vljudno vabljeni.


✍️Prispevek o dogodku in 📸fotografije najdete v spletni Družini.

Delite prispevek s prijatelji!