5. marec 2021 je za našo škofijo radostno presenečenje. Po tem, ko smo dve leti in pol brez ordinarija delali po svojih močeh in želeli novega škofa, nismo imeli nobenih znamenj, da bi se stanje kmalu spremenilo. Zato smo bili toliko bolj veseli novice, da je papež Frančišek imenoval za celjsko škofijo novega ordinarija in to msgr. dr. Maksimilijana Matjaža.
S svojim širokim teološkim pogledom in globino Svetega pisma, ki ga dobro pozna in njegove zaklade posredujete mnogim, bo za mlado škofijo velika obogatitev. To bo pomenilo novo pomlad in spodbudo za bratsko sodelovanje med duhovniki in pastoralno zavzetost po naših župnijah.
Novi škof prihaja v rojstno mesto svojega krstnega zavetnika in sozavetnika škofije, sv. Maksimilijana Celjskega, v škofijo, od koder izhaja prvi blaženi Slovenec, zavetnik škofije,  Anton Martin Slomšek ter sv. Ema, velika dobrotnica Cerkve, ki je del življenja bivala na našem področju.

Pri vašem novem poslanstvu želimo obilo božjega  blagoslova in priprošnjo zavetnikov celjske škofije. Molimo za vas, da bi lahko pastirsko službo upravljali z veseljem, v povezanosti z duhovniki in pastoralnimi sodelavci, Bogu v čast, vernikom v duhovni blagor in zveličanje duš.

škofijski upravitelj, duhovniki, redovnice, redovniki in drugi sodelavci

Delite prispevek s prijatelji!