V Zavodu Biblično gibanje so se v duhu gesla letošnje nedelje Božje besede – »Poglejte, s kako velikimi črkami vam pišem s svojo roko« (Gal 6,11) – odločili za pobudo:

Od nedelje Božje besede 2024 do nedelje Božje besede 2025 lastnoročno prepisovali odlomke iz evangelija po Marku, ki se to liturgično leto (B) berejo ob nedeljah.

Markov evangelij je najstarejši in je nastal na podlagi živega izročila nekaj desetletij po Jezusovem življenju, smrti in vstajenju. Evangelist Marko je želel prebuditi vprašanje o Bogu, zato opis Jezusove poti usmerjata dve vprašanji: »Kdo je Jezus?« in »Kdo je njegov učenec?«. Celoten evangelij je samo začetek odkrivanja skrivnosti Jezusove osebe in nebeškega kraljestva. Želi biti klic in vabilo, naj stopimo na pot, na kateri bomo kot bralci odkrivali skrivnost Jezusove osebe in ob njem postajali učenci ter pričevalci.

Temu cilju bo služilo prepisovanje evangelija. To bo priložnost za osebno in družinsko molitev ter pogovor ob Božji besedi.

Na nedeljo Božje besede 21. januarja letos nas bo duhovnik pri maši, ko nam bo simbolično izročil prazne liste, povabil, da se kot posamezniki, skupina ali družina odločimo prepisati odlomek Markovega evangelija ene izmed nedelj v letošnjem letu. Na nedeljo, ko bo na vrsti odlomek iz Markovega evangelija, bo duhovnik bral z našega lastnoročno prepisanega odlomka.

Ob koncu leta bo Zavod zbrane prepisane liste zvezal v evangeliarij, ki ga na nedeljo Božje besede 2025 v procesiji prinesete k ambonu. Zavod je pripravil tudi posebne mape, v katere boste lahko med letom shranjevali prepisane odlomke.

VEČ NA SPLETNI STRANI ZAVODA


Spodbuda škofa Maksimilijana ob nedelji Božje besede:

Delite prispevek s prijatelji!