27. januarja 2019 bomo v Cerkvi na Slovenskem že tridesetič obhajali nedeljo Svetega pisma. Geslo letošnje nedelje je Na poti z Besedo in je vzeto iz evangeljske pripovedi o emavških učencih (Lk 24), ki jo je papež v zaključnem dokumentu sinode o mladih predstavil kot temeljno podobo, ki naj bi usmerjala delo Cerkve za mlade. Božja beseda nas po Svetem pismu spremlja v naših vsakdanjih situacijah. Besede ni mogoče spoznati samo preko razpravljanj in pogovorov, temveč je potrebno sprejeti vabilo in stopiti z njo na pot konkretnega vsakdanjega življenja.
V letošnjem letu želimo posebno pozornost posvetiti bralcem Božje besede v bogoslužju. Ti so še posebej poklicani in izbrani, da na tak način posredujejo Božjo besedo, da se bo lahko dotaknila src poslušalcev, tudi mladih, in bodo mogli v njej prepoznati Božji nagovor zase in za Cerkev danes.
***

Nedelja Sveta pisma v Celju

Na svetopisemsko nedeljo, 27. januarja, vabimo na škofijsko srečanje bralcev Božje besede v Cerkvi, članov svetopisemskih in veroučnih skupin ter vseh bralcev Svetega pisma v Celje k Sv. Jožefu. Srečanje bomo začeli ob 15.00 uri v Slomškovi kapeli z besednim bogoslužjem, ki ga bo vodil upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek, po bogoslužju pa bo v dvorani predavanje Jožeta Planinška z naslovom Bralec v službi Božje besede. Po predavanju bo možen razgovor na to temo.
Lepo vabljeni!

 

Delite prispevek s prijatelji!