VABILO DUHOVNIKOM, REDOVNIKOM, REDOVNICAM
IN VERNIKOM CELJSKE ŠKOFIJE

   Potem ko smo slovesno in doživeto obhajali velikonočne praznike in vstopili v skrivnost Gospodovega trpljenja, smrti in vstajenja, vas znova prisrčno vabim k obhajanju NEDELJE SVETNIŠKIH KANDIDATOV CELJSKE ŠKOFIJE, ki jo bomo slovesno obhajali na 4. velikonočno nedeljo, nedeljo Dobrega Pastirja, 22. aprila 2018, ko bo ob 15. uri v Marijini cerkvi v Celju molitvena ura, nato ob 16. uri slovesno somaševanje duhovnikov celjske škofije, pri katerem sodelujejo ministranti in drugi liturgični sodelavci, zlasti bralci, izredni delivci obhajila, kandidati za stalne diakone in molivci MZDP, ker je na to nedeljo tudi dan molitve za duhovne poklice. Pri slovesnosti bo prepeval stolno – opatijski mešani pevski zbor.
  Izidor Zavrsnik Ko smo v sredo, 4. aprila 2018, na god sv. Izidorja, obhajali rojstni dan in god našega mladega pričevalca Izidorja Završnika (1917-1943), me je zelo zadela upravičena pripomba napovedovalca Radia Ognjišče, ki je rekel, da je naš svetniški kandidat Izidor Završnik, žal, veliko manj poznan kot njegov poljski kolega sv. Maksimilijan Kolbe.
   Sestre in bratje, še je čas, da popravimo zamujeno, zato lepo vabim sobrate župnike, da povabite vse vernike, še posebej ministrante, ki naj s seboj prineso liturgična oblačila. Za bogoslužje se bodo skupaj z duhovniki pripravili v Marijini cerkvi pod korom, kjer je dovolj prostora.
   Na pastoralnem obisku »Ad limina« so nas zelo spodbudili, da več storimo za promocijo naših svetniških kandidatov, še posebej za tako simpatičnega pričevalca Izidorja Završnika, pa tudi za vse druge svetniške kandidate, posebej za kanonizacijo bl. škofa A. M. Slomška, prvega zavetnika naše škofije, in za beatifikacijo 7 duhovnikov naše metropolije, ki so bili umorjeni v Jasenovcu. Veseli smo, da ŠOM pripravlja srečanje mladih – Škofijafest 2018 , na katerem bo kviz o Frideriku Baragi.
   Zahvaljujem se vam za sodelovanje in pomoč in vas z veseljem pričakujem v Celju.

+Stanislav Lipovšek, celjski škof

Delite prispevek s prijatelji!