»Dies santificationis, dan posvečenja« smo duhovniki in diakoni celjske škofije letos obhajali v Olimju pri patrih minoritih. Ti so nas gostoljubno sprejeli najprej v izredno lepi cerkvi Marijinega vnebovzetja, potem v dvorani, nato ob mizah na dvorišču ob hrani in pijači.

Ob škofu dr. Stanislavu Lipovšku se nas je zbralo petdeset duhovnikov in en diakon v somaševanju. Po nagovoru smo obnovili svoje duhovniške obljube in znova čutili, da je lepo, če se bratje srečujemo, se potrjujemo v veri, v občestvu in v pastoralnem delu.

Po končani sveti maši smo se zbrali v dvorani. Najprej je bila priložnost, da smo svojemu škofu zastavili nekaj vprašanj in dobili od njega odgovor. Zanimalo nas je, kako je z duhovnimi poklici, z bogoslovjem in vzgojo kandidatov, kako bo s povezovanjem župnij in pastoralnim delom v prihodnosti. Spomnili smo na romanje ključarjev celjske škofije, ki bo 1. julija, napovedali temo prihodnjega pastoralnega leta: to je krst in posredovanje vere; spomnili na škofijsko romanje v Petrovče ob 100-letnici fatimskih dogodkov ter na slovensko-hrvaško srečanje v Stični, ki bo oktobra.
Dies Sanct 2017 05

Gospod škof pa nam je posredoval nekaj vtisov in smernic ob birmanskem slavju po župnijah, spregovoril še o duhovnih poklicih, spodbujal k medsebojni pastoralni in osebni pomoči znotraj dekanij. Zahvalil se je vsem za pastoralno delo, spomnil na lepo sodelovanje med duhovniki in redovniki v naši škofiji in želel tega še naprej. Zahvalil se je patrom minoritom, dekanu g. Rogaču in vsem, ki so pomagali pri pripravi tega srečanja.

V tretjem delu pa smo se ob okrepili še ob telesni hrani in pijači. Takšna piknik postrežba je lepa priložnost tudi za številna srečanja med sobrati, izmenjavo izkušenj in vtisov ter klepet in dobro voljo.

S srečanjem smo bili zadovoljni in si zaželeli podobnih tudi v prihodnje.

Dies Sanct 2017 03

Dies Sanct 2017 01

Dies Sanct 2017 02

Dies Sanct 2017 06

Delite prispevek s prijatelji!