Papež Frančišek je na praznik sv. Jožefa, 19. marca 2019, imenoval nadškofa msgr. Jean-Marie Speich-a za novega apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji.
Novi nuncij msgr. Jean-Marie Speich se je včeraj, na god apostola Tomaža, dne 3. 7. 2019, na svojo željo srečal z s škofijskimi in redovnimi duhovniki celjske škofije. Neuradno in prijateljsko srečanje je potekalo v Domu sv. Jožefa v Celju. Zbralo se je okoli 70 škofijskih in redovnih duhovnikov naše škofije. V cerkvi sv. Jožefa smo skupaj z novim nuncijem, upokojenim škofom in upraviteljem škofije zmolili dnevno molitveno uro, nato pa smo se zbrali v Kardinalovi dvorani.
Upravitelj škofije g. Rok Metličar je vse pozdravil in na kratko predstavil pastoralno in upravno stanje v celjski škofiji. Nato nas je prijateljsko nagovoril g. nuncij.
Spomnil je, da želi papež Frančišek, da je Cerkev dialoga in novi nuncij prihaja v duhu dialoga in si želi spoznati našo škofijo in duhovnike, potrebe in možnosti, da bi lahko predlagal škofa, kot ga škofija potrebuje. Povabil je duhovnike k pogovoru. V nadaljevanju smo lahko postavili nunciju svoja vprašanja, na katere je izčrpno, jasno in odprto odgovarjal.
Po kosilu si je msgr. Speich ogledal tudi prostore Škofijskega ordinariata in celjsko stolnico sv. Danijela.
Naše prvo srečanje je bilo iskreno, prijateljsko in koristno. Bili smo ga veseli in smo nunciju hvaležni za njegov obisk, odprtost in zavzetost v službi Cerkve v naši domovini in v Škofiji Celje.
Miha Herman

Nuncij obisk jul 2019 04M

Nuncij obisk jul 2019 01M

Nuncij obisk jul 2019 02M

Delite prispevek s prijatelji!