Naslov letošnjega pastoralnega tečaja je Laiški sodelavci v pastorali  in obravnava vprašanje laiškega voditelja v pastorali mladih. Vabljeni vsi pastoralni delavci, duhovniki, kateheti in katehistinje, mladinski laiški voditelji, laiški sodelavci.

Pričetek ob 9.30 uri v Zavodu Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru (škofijska gimnazija).

  • Uvodna molitev;
  • predavanje: p. Branko Cestnik CMF – mladi in kulturni tokovi ter duhovnik nekoč in danes v delu z mladimi;
  • pričevanje o izkušnji na župniji: župnik Sandi Koren, pastoralni asistent Klemen Klemen in mladinski sodelavci – kako vključiti laiškega voditelja, pastoralnega asistenta v delo z mladimi;
  • pogovor.

_______________________________________________________________

Odzivi iz pastoralnih tečajev drugod:

Klaretinec p. Branko Cestnik je predstavil izhodišča sodelovanja duhovnikov in laikov v pastorali mladih in širše v pastorali. Vsak s svojo karizmo in znanjem smo sodelavci in se dopolnjujemo, pri čemer je izpostavil, da kriza, ki jo doživljamo v svetu in Cerkvi, ni kriza Svetega Duha, zato ne gre obupavati, temveč zaupati v Božjo previdnost, ki vodi tudi sedanjo situacijo.
Celjski duhovnik Sandi Koren je predstavil konkretne pozitivne izkušnje sodelovanja in prepletenosti dela laiškega voditelja in poslanstva duhovnika v pastorali mladih. Njegov prispevek je zlasti obogatilo tudi sodelovanje pastoralnega asistenta Klemna in dveh mladih iz njegove župnije.

Delite prispevek s prijatelji!