V soboto, 23. novembra 2013, so se srečali ministranti Škofije Celje. Srečanje je potekalo v Don Boskovem centru v Celju. Najprej so se zbrali v kapeli pri sv. maši, ki jo je vodil naš škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. V svojem nagovoru je vse navzoče, tako ministrante kot duhovnike, preko Božje besede o Heliju in Samuelu nagovoril, da naj vsak izmed nas posluša klic, klic Boga in prepozna svojo življenjsko poklicanost. Še posebej, če nas Bog pokliče za svoje tesne sodelavce.
   Ministrantski kviz nov 2013 8
Po sveti maši, pa smo se zbrali v mladinskem centru, kjer je potekal ministrantski kviz. Letošnja tema kviza je bila svetniški kandidat in misijonar Friderik Irenej Baraga in zakrament svetega reda. Ministranti župnij Ponikva, Bl. A. M. Slomšek, Celja – Sv. Danijel, Petrovče, Vojnik, Teharje, Vransko in Šmarje pri Jelšah; so v suverenem in korektnem tekmovanju odgovarjali na zastavljena vprašanja. Navijači pa so jih občasno tako glasno spodbujali, da se marsikdaj ni slišalo, ko smo zastavili naslednje vprašanje. Ministrantske skupine so bile dokaj izenačene, skoraj vse do konca, ko so ministranti iz župnije Vojnik vendarle pokazali, da so doma iz rojstne župnije našega škofa in za točko prednosti ugnali zasledovalce iz župnije Bl. A. Martina Slomška in Teharja.

   Med obema deloma kviza pa je škofov tajnik Ivan Šumljak predstavil lik bl. papeža Janeza Pavla II. in spregovoril tudi o svoji odločitvi za duhovniški poklic. Seveda pa ministranti niso mogli mimo raznih igral, ki so v Salezijanskem mladinskem centru, tako so se na njih nekoliko sprostili in razigrali, da smo jih »komaj« odtegnili od igre in se po zaključku srečanja počasi odpravili domov, z željo, da se prihodnje leto zopet srečamo.
    Iskrena hvala salezijancem, ki so nas velikodušno sprejeli in pomagali pri našem srečanju.

Tadej Linasi
Voditelj škofijskega odbora za
duhovne poklice in ministrante

Ministrantski kviz nov 2013 1

Ministrantski kviz nov 2013 3

Ministrantski kviz nov 2013 4
 

Ministrantski kviz nov 2013 5

Ministrantski kviz nov 2013 7

Ministrantski kviz nov 2013 6
 

Delite prispevek s prijatelji!