Sobota, 6. april 2024 je bil dan, ko smo se voditelji in sodelavci župnij celjske škofije zbrali na drugem skupnem usposabljanju. Ker je bilo prvo spomladansko srečanje zelo dobro obiskano in je obrodilo bogate sadove, so bila pričakovanja zelo podobna tudi za to, drugo srečanje.

Celjska župnija Sveti Duh je odprtih rok zopet sprejela čez 80 udeležencev, za kar smo jim zelo hvaležni. Po kratkem uvodnem nagovoru g. Janka Rezarja smo se prepustili Božji besedi in razmišljanju, ki nam ju je zelo nagovarjajoče podala s. Metka Kos. Vse skupaj je bilo obogateno s pesmijo in adoracijo pred Najsvetejšim.

Sledil je kratek premor, nato pa smo se udeleženci razporedili v naprej določene skupine, kjer so moderatorji in njihovi pomočniki izvedli t.i. pogovor v Duhu. Udeleženci so posamezno vsebino, kjer so želeli sodelovati, vnaprej izbrali, zato je bil pogovor v majhnih skupinah še toliko bolj konstruktiven in bogat. Sklopi, v katerih smo udeleženci debatirali in so zastavljeni kot odgovor sodobnim pastoralnim izzivom, so bili: 1. Cerkev kot varen prostor 2. Vloga laikov 3. Digitalno misijonarstvo.

Po izvedenem pogovoru v Duhu je sledilo še prijetno druženje ob res bogato obloženih mizah, kjer smo se zadržali še precej časa, si delili ideje, kako bomo vse to prenesli na naše župnije in v naša občestva ter že tkali zamisli za prihodnje jesensko srečanje.

Marko Dečman

Avtor fotografij: Marko Dečman

Delite prispevek s prijatelji!