Na tretjo adventno nedeljo, 15. decembra 2013, so skavti v Vojniku pripravili sprejem Luči miru iz Betlehema za Mariborsko skavtsko regijo. Ta regija se pokriva s teritoriji škofij Celje, Murska Sobota in nadškofije Maribor. Organizatorji dogodka so bili skavti stega Rakova Steza 1, ki prihajajo iz območja občine Vojnik.

   LMB Vojnik 2013 2
Simbolno in duhovno močan dogodek je imel tri dele. Najprej se je okrog 400 skavtov in skavtinj dobilo na delavnicah, ki so potekale na temo „poglej drugače”. Delavnice so presenečale z konkretnimi primeri, kako je na mnogo stvari možno gledati drugače. Od iger, druženja, družbe, vere,…. na vse lahko pogledamo drugače – predvsem pa, kot je dejala uvodna kateheza, „pogledamo z Jezusovimi očmi”.

   LMB Vojnik 2013 4
Ob17. uri smo začeli s slovesno sv. mašo. Vodil jo je celjski škof in mariborski administrator dr. Stanislav Lipovšek. Pri pridigi se je naslonil zlasti na 1. berilo in poudaril spremembo, drugačnost, ki jo prinaša Jezus. Plamen luči miru iz Betlehema je takoj po pridigi ob ganljivem petju in zatemnjeni cerkvi bil prinešen pred oltar. Prinesla ga je tabornica iz Ljubljane in ga vročila škofu. Škof ga je nato razdelil vsem predstavnikom stegov.

LMB Vojnik 2013 7

   
Po maši je sledil tretji del. To je bil prigrizek ob toplem čaju, gretje ob leseni peči (ki seveda gori, a samo enkrat). Tudi tu ni šlo brez duhovitih presenečenj: pecivo, ki so ga napekle domače skavtinje in njihove mame, je bilo okrašeno na način, da če si ga pogledal drugače, si namesto peciva videl mini-torto. Luč miru iz Betlehema, ki so jo prejeli v Vojniku, bodo skavti v dneh do božiča razdelili po vseh župnijah in mnogih ustanovah Štajerske, Koroške in Prekmurja.

LMB Vojnik 2013 8LMB Vojnik 2013 9

 

LMB Vojnik 2013 10LMB Vojnik 2013 11

Delite prispevek s prijatelji!