V celjski škofiji se je kmalu po objavi itinerarija, kako in po kakšnih korakih bo potekala škofovska sinoda od 2021 do 2023 v slovenskih škofijah, oblikovalo tajništvo za sinodo, ki ga sestavljajo David Zagorc in Urban Lesjak kot referenta in člani tajništva: Klemen Klemen, Marinka Kralj, Marko Dečman in Bernardka Radej.

ZA SINODALNO CERKEV – ŠKOFIJA CELJE na Facebooku

Člani tajništva se redno sestajajo in razmišljajo, s kakšnimi konkretnimi koraki bi duha in vsebino sinode najbolje pripeljali med duhovnike in vernike, bližnje in oddaljene.

Prvi korak bo zunanje obhajanje najprej slavilne molitve, ki bo potekala v soboto, 16. 10., zvečer v stolnici sv. Danijela, v nedeljo 17. 10., ob 15h pa sveta maša s predstavniki vseh župnij. S tem dogodkom se začenja sinodalni proces v Škofiji Celje.

Pogovori o sinodalni Cerkvi in predvsem poslušanje se bodo nato prenesli v župnije s posebno pozornostjo, da bi bili slišani oddaljeni in ranljivi člani občestev, povzetki tega dogajanja pa se bodo oblikovali na dekanijskih srečanjih in v škofijskih strukturah.

V ponedeljek, 11. 10., je bilo v Vrbju pri Žalcu srečanje tajništev škofijskih sinodalnih procesov, kjer so se seznanili s koraki in časovnim razporedom sinode na svetovni ravni ter se pogovorili o poteku v okviru posameznih škofij.Sinoda sestanek

Delite prispevek s prijatelji!