Duhovniki in verniki celjske škofije so skupaj s svojim škofom dr. Stanislavom Lipovškom sklenili leto vere s slovesno sveto mašo v nedeljo, 24.11.2013, v stolnici sv. Danijela v Celju.

   Pred sveto mašo so bile péte večernice pred Najsvetejšim, ob 15h pa so k oltarju pristopili škof in še 45 duhovnikov. V uvodu je zbrane, ki so napolnili stolnico, pozdravil generalni vikar in stolni župnik opat Marjan Jezernik in predstavil 3 razloge za slovesno praznovanje: nedelja Kristusa Kralja in sklep cerkvenega leta, sklep leta vere in obhajanje obletnice posvetitve celjske stolnice.

   Sklep leta vere03
Bogoslužje so s svojim sodelovanjem oblikovali bralci iz kozjanskega in savskega naddekanata, mladi iz Šoštanja so prebrali prošnje, posebej pa so navzoče nagovorila kratka pričevanja osebne vere, ki so jih pri darovanju povedali: mati o iskanju vere, spreobrnjenju in vztrajanju v veri v družinskem življenju; veroučenka 5. razreda o svoji izkušnji, kako ji je Jezus pomagal v nevarni bolezni; fant in dekle – srednješolca – o skupni hoji po poti vere; bolnica na invalidskem vozičku o sprejemanju bolezni v veri in zaupanju; mati, ki je izgubila otroka v prometni nesreči, o opori, ki jo predstavlja vera in živ odnos z Bogom; in bogoslovec o veri, ki je temelj njegove poklicanosti.

   Sklep leta vere04Sveto mašo so z ubranim petjem obogatili pevci in pevke cerkvenih pevskih zborov iz nadžupnij Rogatec in Rogaška Slatina.
   Škof Stanislav Lipovšek je po obhajilu zbranim podelil poseben apostolski blagoslov s popolnim odpustkom, po koncu bogoslužja pa so se pred stolnico zadržali v bratskem druženju ob kruhu in pijači.

Sklep leta vere05Sklep leta vere06
Sklep leta vere07
Sklep leta vere08
Sklep leta vere09

Delite prispevek s prijatelji!