Foto: A. Prepadnik

Na praznik Spreobrnitve apostola Pavla, 25. januarja 2022, se je sklenil teden molitve za edinost kristjanov, ki je letos potekal pod geslom »Videli smo, da je vzšla njegova zvezda, in smo se mu prišli poklonit« (Mt 2,2).

V celjski stolnici so se ob sklepu tedna molitve pri sveti maši in skupni molitvi zbrali celjski škof Maksimilijan, upokojeni škof Stanislav Lipovšek, celjski paroh Srbske pravoslavne Cerkve Goran Šljivić, stolni župnik Tadej Linasi, rektor Marijine cerkve Marjan Jezernik, kaplan Matic Lesjak in kapucin br. dr. Vinko Škafar.

Za spletni portal Družina je upokojeni škof Stanislav takole dejal o molitvi za edinost:

»Zame je Teden molitve za edinost kristjanov vedno velika priložnost, da skušam sam živeti to – ker je ničkoliko priložnosti, v mojem odnosu do Boga, do ljudi, s sodelovanjem v molitvenih akcijah. Letos, v času sinode, smo dobili celo pismo, da naj v skupnih molitvah aktivno sodelujemo s pravoslavnimi in evangeličani, kar sicer že počnemo. Zame je to predvsem čas, ko se oziramo v ideale – in to naj velja vedno, ne samo ob takih priložnostih. Sam sem trenutno malo oviran pri izvedbi dogajanja, ker sem v teh dneh prišel iz bolnišnice, ampak ni nič hujšega, imam pač malo pokore zraven,« se zasmeje in doda: »Ne morem biti tako aktiven, čeprav sem še vedno pri Škofovski konferenci odgovoren za to dogajanje. Ostajam pa apostol te edinosti – kajti to je evangelij, to je Jezus Kristus.« (avtorica prispevka Tereza Mohar)

Delite prispevek s prijatelji!