FOTOGALERIJA 
Po sonca polnih pomladnih dnevih so nam meteorologi napovedovali deževno soboto, 5. aprila 2014. Pa nas to ni ustavilo! Pri salezijancih v Celju, v župniji Bl. A. M. Slomška, smo se zbrali mladi celjske škofije na tradicionalnem »Škofijafe(j)stu« 2014, da bi se srečali, malo tekmovali, veliko smejali in svoje mlade dni izročili Jezusu.

   Po zbiranju, pozdravljanju, iskanju znanih obrazov in spoznavanju novih smo začeli z duhovno mislijo in molitvijo, potem pa kar skočili v osrednje dogajanje dneva, to je kviz o bl. papežu Janezu XXIII., ki bo 27. aprila letos v Rimu razglašen za svetega. Na kvizu je sodelovalo 14 ekip srednješolcev iz 13 župnij, pri izvedbi srečanja je pomagalo 20 prostovoljcev iz vrst skavtov in animatorjev in če prištejemo zraven še organizatorje (Škofijski odbor za mladino) in glasbeno skupino iz Šmarja pri Jelšah, ki so z odličnim petjem in igranjem obogatili dogajanje, nas je bilo na Škofijafe(j)stu okoli 90. Ekipe so pridno odgovarjale na vprašanja iz življenja bl. Janeza XXIII. in nabirale točke.
   Skofijafest 2014 02
Po eni uri napenjanja možganov so se na prizorišču pojavili 4 možje v črnem, sumničavo preverili vsak kot in se predstavili kot VVS – Vatikanska Varnostna Služba. Povedali so, da so zadolženi za varnost papeža Janeza XXIII., vendar imajo pri tem velike težave, ker papež rad zaide na sprehod, ne da bi jim prej to povedal. Tudi danes se jim je izmuznil iz (vatikanskega) obzidja in ga ne morejo najti. Zato so za pomoč zaprosili mlade udeležence, ki so se pomešali v večje skupine, dobili zemljevid s točkami, kjer so očividci nazadnje opazili papeža, in se odpravili na iskanje. Na točkah so jih čakale izzivalne naloge povezane z iskanjem, opazovanjem, sklepanjem in raznimi spretnostmi. Če so jih opravili, so dobili sličice papeža, ki so se na koncu velike igre pretvorile v dodatne točke za kviz. Veliko igro so ustvarjalno pripravili in uspešno izvedli David Zagorc, kaplan v stolni župniji sv. Danijela, skupaj s skavti in animatorji.

   Malce mokri od pomladnih dežnih ploh smo se ob 12h zbrali k molitvi in malici, po odmoru pa je sledil drugi del kviza, ki je po napetih trenutkih dal velikega zmagovalca. To je bila ekipa iz Žalca, ki je za nagrado dobila romanje z mladimi v Rim na razglasitev papežev Janeza XXIII. in Janeza Pavla II. za svetnika! Pri drugem delu kviza se nam je pridružil tudi celjski škof Stanislav Lipovšek, ki je z zanimanjem spremljal znanje, ki so ga mladi pokazali na kvizu.
   Skofijafest 2014 03
Po njem nas je škof povabil v kapelo k sveti maši in srečanju z Jezusom. Sveto mašo so oblikovali mladi sami, glasbena skupina pa je s svojim petjem poskrbela, da so bila naša srca odprta za Boga. Škof je v nagovoru osvetlil božjo besedo, v kateri Jezus pošilja svoje učence, naj bodo njegove priče po vsem svetu. Škof se je zahvali mladim, da so prišli in da so v svojih župnijah aktivni in angažirani člani občestva. K besedi je povabil bogoslovca in mladi redovnici, da so na kratko pričevali, da Bog tudi danes kliče in izbira za sodelavce mlade fante in dekleta. Škof se je na mlade obrnil s posebno prošnjo, da bi se 11. maja, ob obletnici Škofije Celje, zbrali v stolnici in molili, da bi se v naši škofiji nehala »blokada«, ki jo čutimo na področju duhovnih poklicev in bi se več mladih opogumilo stopiti na pot za Jezusom.Skofijafest 2014 04

   Po sveti maši je škof slovesno podelil priznanja in nagrade sodelujočim ekipam. Končni vrstni red:
1. Žalec
2. Šmartno v Rožni dolini II in Celje – Sv. Danijel
4. Bele Vode
5. Velenje – Sv. Martin
6. Zibika
7. Vitanje
8. Šmartno v Rožni dolini I
9. Šmarje pri Jelšah
10. Vojnik
11. Gotovlje
12. Dobova
13. Celje – Bl. A. M. Slomšek
14. Šoštanj

Delite prispevek s prijatelji!