FOTOGRAFIJE

»Slajše kot bi si mogli predstavljati« bi bile verjetno najbolje izbrane besede za opis sobotnega Škofijafe(j)sta – škofijskega dneva mladih, ki se je dogajal v Celju.
Zbralo se nas je okrog 80. Za tiste, ki imajo radi velike številke, verjetno malo; a poudarki, vsebina, duša dne … o, te je bilo dovolj za množice!
Začeli smo z duhovnim uvodom in se po njem kar takoj lotili tistega, kar se je v izhodišču zdelo najtežje: kviza. To leto so bili mladi pripravljeni na temo »Oče Damijan«. Literaturo, ki so jo prebrali, so spremljali listki izpiskov, a prav vse so ob postavljanju vprašanj člani ekip odložili na stran. Izbiranje pravilnih odgovorov je razkrivalo, da vsebina ni bila zapisana samo na list, zapisana je bila tudi v sive celice in v srca teh mladih. Vsem 15 ekipam različnih župnij je šlo prav dobro, tako da so bile skupine po številu točk ob koncu kviza precej izenačene.
Skofijafest 2016 01Tudi zato je bila izrednega pomena velika igra, ki je sledila. V njej so se vsi (tudi prisotni navijači) lotili opravljanja izzivov, ki so bili zastavljeni na osnovi duhovnih in telesnih del usmiljenja ter Jezusove največje zapovedi. Zdelo se je, da čas teče hitreje. In zdelo se je, da že dolgo nismo videli tako nasmejanih in zadovoljnih obrazov mladih, ki so se z združenimi močmi borili za dobro.
Ko je bila igra končana in smo pridobljene točke prišteli točkam, doseženim pri kvizu, so bili rezultati jasni: najboljša je bila Združena župnija Bele Vode, Šoštanj, Zavodnje, drugo mesto so prislužili mladi iz župnije Celje – Sv. Danijel, tretje mesto pa mladi iz župnij Gotovlje-Žalec.
Skofijafest 2016 02A čeprav smo poznali rezultate, nismo začeli takoj proslavljati – dobili smo namreč obisk. Med nami je bil Robert Friškovec, znan kot zaporniški duhovnik. Mlade je nagovoril prek delavnice, z njimi pa ostal tudi pri sv. maši, ki je sledila. To je daroval domači škof Stanislav Lipovšek. Prav zanj so mladi pripravili presenečenje: po zahvalah po obhajilu je namreč zmagovalna ekipa pred oltar pripeljala torto ob 10. obletnici škofije (ja, z 10 svečkami, ki jih je naš škof prav zares upihnil). Presenečenje je bilo veliko. In sladko. O tem smo se prepričali po podelitvi priznanj in nagrad, ko smo torto skupaj razrezali in si jo razdelili.
Zares: slajše, kot bi si mogli predstavljati :-)

Mojca Štruc

Skofijafest 2016 03

Skofijafest 2016 04

Skofijafest 2016 05

Delite prispevek s prijatelji!