Duhovniki, redovniki in diakoni celjske škofije so se skupaj s škofom Maksimilijanom srečali na rekolekciji v sredo, 20. oktobra 2021, v župnijski cerkvi Svetega Duha v Celju.

Pred cerkvijo so se zbrali v bratskem pogovoru, potem pa so v cerkvi pred Najsvetejšim začeli dan s slavilno molitvijo, ki jo je s pesmijo in glasbo animiral Tadej Vindiš.

Škof Maksimilijan jih je nagovoril z biblično-teološko katehezo ob dnevni Božji besedi o budnosti, čakanju in o pripravljenosti.

Poudaril je, da je Božja beseda namenjena vsakemu osebno, intimno in zdaj, v tem trenutku, ki ga doživlja. Beseda ni oddaljena, ni za druge, ni v preteklosti niti v prihodnosti, ampak sedaj in zame.

Škof je spregovoril tudi o sinodi in razložil pomembnost pogovarjanja in poslušanja, ki naj ne bo samo sebi namen, ampak naj se dogaja v odprtosti Svetemu Duhu, v odprtosti do vsakega človeka, tudi tujca, tudi neznanca, tudi nasprotnika. Poslušanje naj se dogaja v stalnem pričakovanju, odkrivanju in tehtanju skrivnosti, da je morda Sveti Duh ravno po tem in tem človeku ravnokar spregovoril in da če tega konkretnega človeka ne bi poslušal, bi zgrešil tudi Svetega Duha.

TOČKE ZA PREMIŠLJANJE OB BOŽJI BESEDI in OB SINODI

Tretja rekolekcija okt 2021 01

Referenta tajništva za sinodo v Škofiji Celje, David Zagorc in Urban Lesjak, sta predstavila sinodalno dogajanje v Škofiji – na različnih ravneh in skupinah.

Sledilo je delo in pogovor po skupinah, kjer so se izoblikovala vprašanja za škofa, na katera je potem odgovarjal. Srečanje so duhovniki sklenili z bratskim kosilom.

Tretja rekolekcija okt 2021 03

Delite prispevek s prijatelji!