Jezus prihaja med nas

   V petek 13.12.2013 se je okoli 200 mladih udeležilo škofijske adventne taizejske molitve, ki so jo pripravili mladi iz stolne župnije sv. Danijela v Celju pod duhovnim vodstvom kaplana Davida Zagorca. Ob lepo igranih taizéjskih pesmih in izbranem duhovnem programu so se mladi izročili v Božje varstvo pred izpostavljenim Najsvetejšim, da bi jih dobri Bog spremljal pri vsem veselju in radosti, prav tako pa tudi pri vseh preizkušnjah na njihovih poteh. Med srečanjem je bila možnost tudi za sveto spoved, zato se iskreno zahvaljujemo vsem spovednikom, predvsem pa mladim, ki so izkoristili možnost za prejem svete spovedi ter so se tako še globlje pripravili na bližajoče se praznike Jezusovega rojstva. V veliko veselje nam je bilo, da nas je svojo navzočnostjo obogatil tudi gospod škof, msgr. dr. Stanislav Lipovšek, ki nam je ob koncu zaželel blagoslovljeno pripravo na prihod Jezusa med nas in nas opogumil na poteh našega krščanskega življenja.

Taizejska molitev Celje dec 2013 08
Iskrena zahvala mladim iz stolne župnije, prav tako pa tudi mladim iz župnije Šoštanj za vse pripravljene dobrote in čaj, ki je sledil po molitvi. Zahvaljujemo se duhovnikom in voditeljem mladih iz dekanij naše škofije, da so mladim omogočili to duhovno pripravo, vabimo pa še druge dekanije, da se nam pridružijo ob tovrstnih srečanjih. To je velika priložnost, da se mladi skupaj povežemo v goreči želji in hrepenenju, da bi skupaj odkrivali bogastvo hoje za Jezusom.

  Taizejska molitev Celje dec 2013 05
Ob bližajočih se praznikih Jezusovega rojstva pa vsem želimo, da bi se Jezus znova rodil v naših srcih, da bi imeli tako vedno odprt pogled na našega brata, ki me opazuje in želi skupaj z menoj iti po poti za Jezusom. Tako bo naša vera privlačna, vesela in radostna, ko bomo drug drugega obdarovali in nagovorili z našim zgledom Jezusovega učenca. Zato želimo lepo obhajanje praznikov Jezusovega rojstva – v imenu Škofijskega odbora za mladino celjske škofije.

Ivan Šumljak
Voditelj ŠOM-a Celje

Taizejska molitev Celje dec 2013 03Taizejska molitev Celje dec 2013 02

Taizejska molitev Celje dec 2013 04Taizejska molitev Celje dec 2013 06

Taizejska molitev Celje dec 2013 09Taizejska molitev Celje dec 2013 01

Delite prispevek s prijatelji!