Škofijski odbor za mladino celjske škofije vabi na »Škofijafe(j)st« – škofijski dan mladih, ki bo v soboto, 18. aprila 2015, v župniji Celje – bl. A. M. Slomšek. Glavni deli srečanja tudi to leto ostajajo kviz (v katerem se pomerijo ekipe različnih župnij), velika igra (ki k sodelovanju vključi vse prisotne) in duhovni del (kjer prav tako računamo na prisotnost in prisebnost vseh :-).
   Dogajanje se bo začelo dopoldne, z zbiranjem ob 9. uri v mladinskem pastoralnem centru (pri salezijancih v Celju) in se zaključilo okrog 15. ure.

   Letošnje leto je papež Frančišek razglasil leto posvečenega življenja, zato je prav, da se spomnimo na zglede bogatih pričevalcev vere. Tako smo se odločili, da za osrednjo temo letošnjega Škofijafe(j)sta izberemo življenje in delo blažene matere Terezije iz Kalkute, ustanoviteljice Misijonark ljubezni.
   Kot gradivo za letošnji kviz smo izbrali knjigo »Mati velikodušne ljubezni«, ki jo je napisal Lush Gjergji. Knjigo dobite ob prijavi ekipe, to pa lahko storite na naslovu ivan.sumljak@skofija-celje.si.

   Lepo prosim, da duhovniki poiščete in povabite vaše mlade na »škofijski dan mladih« celjske škofije, da se skupaj poveselimo in še bolj povežemo v hoji za Gospodom. Še posebej pa povabljeni tisti, ki bi želeli tekmovati v znanju in tudi vaši navijači.

Ivan Šumljak
ŠOM Celje

Delite prispevek s prijatelji!