Misijonsko poslanstvo Cerkve je eno njenih temeljnih nalog, ki izhaja iz naročila Jezusa Kristusa apostolom: “Pojdite torej in naredite vse narode za moje učence: krščujte jih v ime Očeta in Sina in Svetega Duha.” (Mt 28,19)

Slovenski narod je v svoji zgodovini dal Cerkvi veliko misijonarjev, mož in žena, ki so zapustili domovino in se podali v dežele, kjer ljudje še niso poznali Jezusa in evangelija ter jim tam požrtvovalno oznanjali veselo oznanilo krščanske vere, neločljivo povezano z neutrudnim delom za blagor in vsakršno pomoč tam živečih ljudi. Ves čas so verni Slovenci velikodušno podpirali delo misijonov z materialnimi sredstvi in z molitvijo.

Tudi danes je po svetu veliko slovenskih misijonarjev in tudi danes jih podpiramo. Delo za misijone koordinira v Škofiji Celje Škofijski odbor za misijone, ki ga vodi Viki KOŠEC, župnik v Lučah (03/838-40-43). Pripravljajo škofijsko srečanje na misijonsko nedeljo, srečanje kolednikov celjske škofije in dobrodelne prireditve za podporo misijonov. 

Misijonska tombola v Ljubnem 2012 (Vir: http://www.missio.si/tombola-ljubno)

Delite prispevek s prijatelji!