Vsako leto ob godu blaženega Antona Martina Slomška obhajamo Slomškovo nedeljo, ki jo v okviru naše metropolije pripravimo v različnih župnijah. Letos mineva 100 let od priključitve Prekmurja k matični domovini, zato bomo tudi Slomškovo nedeljo obhajali v murskosoboški škofiji, v Gornji Bistrici v Župniji Črensovci, kjer je prva cerkev posvečena bl. Antonu Martinu Slomšku.
1. Lepo vabim duhovnike in vernike celjske škofije, da se pridružimo slavju Slomškove nedelje, 22. 9. 2019, v Gornji Bistrici pri Črensovcih. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa somaševanje škofov in duhovnikov. Po možnosti organizirajte avtobusni prevoz v povezanosti župnij iz dekanije.
2. Slomškove beatifikacije izpred 20 let se bomo spominjali tudi na Molitvenem dnevu za duhovne poklice naše škofije, ki bo v soboto, 14. 9. 2019 ob 9.00 v Petrovčah. Lepo vabljeni k molitvi za duhovne poklice, saj naša škofija čuti veliko pomanjkanje duhovnikov, redovnikov in redovnic.
3. Slomškov dan učiteljev, katehetov in staršev. Vsako leto ob Slomškovi nedelji poteka tudi vseslovensko srečanje in romanje učiteljev, katehetov in staršev na Ponikvo, v Slomškovo rojstno hišo na Slomu in v župnijsko cerkev.
Letošnje bo v soboto, 28. 9. 2019, z naslovom: Skupaj bomo poboljšali svet.
Program:
9.30 – pozdrav: nagovor in predstavitev dneva.
9.45 – predavanje: akademik dr. Janko Kos: Duhovnost v vzgojnem procesu, nato pogovor s predavateljem.
10.45 – odmor.
11.00 – kulturni program in podelitev Slomškovih priznanj zaslužnim učiteljem in katehetom.
12.30 – sv. maša v župnijski cerkvi na Ponikvi (vodi prof. dr. Vinko Potočnik).

Delite prispevek s prijatelji!