V soboto, 13. januarja 2018, je bilo v župniji Bl. Antona Martina Slomška v Celju srečanje trikraljevskih kolednikov iz 14 župnij celjske škofije, pretežno iz zgornje in spodnje Savinjske doline. Mladi glasniki božičnega sporočila so najprej živahno sodelovali pri slovesni sveti maši, ki jo je vodil celjski škof Stanislav Lipovšek. Zbranim je spregovoril p. Pepi Lebreht, frančiškan, pred leti misijonar v Beninu, ki je z živahno besedo in po maši tudi s sliko predstavil življenje in delo misijonarjev in še posebej naglasil pomen zbiranja pomoči za misijonarje in njihove sodelavce, ki se povsod soočajo z velikimi problemi, ko je treba poskrbeti za cerkve in za druge ustanove, ki so potrebne za uspešno misijonsko delovanje. Dobro vemo, da se morajo misijonarji velikokrat soočati z osnovnimi problemi za prehrano, za osnovno zdravstveno oskrbo, marsikje pa tudi za urejanje cest v oddaljena naselja.
  Koledniki 2018 01 Po skupni sveti maši in predstavitvi misijonskega dela je sledila malica in za njo prijetno razvedrilo za otroke in njihove spremljevalce, za katerega je poskrbel komik Tilen Artač.
   Letošnje prisrčno srečanje trikraljevskih kolednikov je bilo tudi novo vabilo mnogim župnijam naše škofije, kjer se še niso odločili za to zelo primerno obliko misijonskega delovanja in tudi krščanskega pričevanja, ki ga uresničujejo koledniki. Skupaj s škofom Stanislavom Lipovškom zato lepo vabim sobrate duhovnike, da se nam pridružite v prizadevanju, da otroke in starše vzgajamo v konkretni ljubezni do malih in ubogih, kar je po besedi papeža Frančiška prvenstvena naloga Cerkve.

Viki Košec, referent za misijone

Koledniki 2018 02

Delite prispevek s prijatelji!