V soboto, 20. 10. 2018, se je pri bratih kapucinih v Celju v organizaciji Škofijskega odbora za družino Škofije Celje zgodilo srečanje zakoncev in zakonskih skupin z območja Škofije Celje.

   Ob 15. uri smo se zakonci (z družinami) zbrali v cerkvi pri sv. maši, ki jo je daroval upokojeni celjski škof dr. Stanislav Lipovšek, ki nas je takoj na začetku opogumil, da niti ni tako zelo pomembna količina kot kvaliteta (nas zakoncev, ki smo se zbrali na srečanju). Po sv. maši smo se zakonci v samostanski dvorani zbrali na srečanju z zakoncema Katarino in Markom Nzobandora, ki sta nam predstavila izkušnjo svoje družine s svetovnega srečanja družin, ki je potekalo od 21. do 26. avgusta v Dublinu na Irskem pod geslom Evangelij družine – veselje za svet. Njuna družina je bila skupaj z nadškofom Stanislavom Zoretom in p. Tomažem Mikušem predstavnica naše države v Dublinu. Poleg bogate vsebine dogodka sta zelo izpostavila zelo visok nivo organizacije dogodka in izrazila željo, kako bi si tudi v Sloveniji želela tako lepih medosebnih odnosov, kot sta jih doživljala od prostovoljcev in ljudi na dogodku. Predstavila pa sta nam tudi delovanje Zavoda Živim in projekt Rahelin vinograd. V zvezi s tem nas je še posebej nagovorilo Božje delovanje tako v obeh »projektih« kakor tudi v njunem zakonskem odnosu, ko sta se skupaj odločala, kako odgovoriti na Božji klic. Sporočilo nam zakoncem je bilo jasno: Upaj si vstopiti v Božje kolesje. Ne boš sicer videl korakov pred seboj, a vendar boš vse izvedel pravočasno. Pusti Bogu, da naredi svoje.

   Srecanje zakonskih skupin okt 2018 02Na sproščenem druženju smo se spet srečali s svojimi otroki, ki so prej s sestrami Frančiškankami Marijinimi misijonarkami skozi kviz in igro odkrivali skrivnosti Marijinega življenja. Zagotovo se še srečamo.

Matej Prepadnik

Avto fotografij: Jože Šuster

Srecanje zakonskih skupin okt 2018 03

Srecanje zakonskih skupin okt 2018 04

Srecanje zakonskih skupin okt 2018 05

Srecanje zakonskih skupin okt 2018 06

Srecanje zakonskih skupin okt 2018 07

 

Delite prispevek s prijatelji!