V petek zvečer, 7. oktobra 2016, se je okoli 60 mladih (srednješolcev in študentov) odzvalo na vabilo celjskega škofa Stanislava Lipovška in Škofijskega odbora za mladino, da bi se na začetku šolskega in akademskega leta zbrali v Celju na svetoletnem srečanju. V Marijini cerkvi na Prešernovi ulici so prisluhnili nagovoru p. Branka Cestnika, ki jim je na preprost način približal pomen svetega leta, podobe usmiljenega Boga in svetoletnega odpustka.

S prižganimi svečami so se mladi odpravili po ulicah Celja do stolnice sv. Danijela, kjer jih je pred vhodom pričakal škof Lipovšek in jih povabil, da prestopijo sveta vrata z zaupanjemin vero, da vstopajo v Jezusovo skrivnost usmiljenja in ljubezni do vsakega izmed njih. Svetol mladi okt 2016 01Med sveto mašo je škof izrazil veselje in ponos, da so mladi prišli in tako pokazali svojo pripadnost in bližino Bogu. Ko je razlagal dogodek Jezusovega spremenjenja na gori, je mlade vprašal, kateri so njihovi trenutki v življenju, ko doživljajo in občutijo dotik božje bližine in svetosti, ker so zelo pomembni za mladega človeka, da ne ostane samo pri veri kot zbirki nekih navad, običajev in lepih druženj z vrstniki, ampak da živi oseben odnos z Bogom.

Mladi so pri maši sodelovali s pripravljenimi uvodi in prošnjami, po obhajilu pa je ubrano zapel dijaški fantovski oktet I. gimnazije v Celju, ki je sodeloval tudi pri drugih dogodkih ob 10. obletnici ustanovitve celjske škofije. Po maši so se mladi zbrali še v prostorih župnišča na prigrizku in druženju.

Svetol mladi okt 2016 02

Svetol mladi okt 2016 04

Svetol mladi okt 2016 05

Svetol mladi okt 2016 06

Svetol mladi okt 2016 08

Svetol mladi okt 2016 09

Svetol mladi okt 2016 10

Svetol mladi okt 2016 11

Delite prispevek s prijatelji!