Katehisti in katehistinje, ki sodelujejo v katehezi v župnijah celjske škofije, so se v soboto, 9. 10. 2021, zbrali na uvodnem srečanju, ki ga je pripravil odbor Škofijske skupnosti katehistinj in katehistov Škofije Celje z voditeljico Sabino Zupan. Srečanja se je na veselje organizatorjev udeležila večina katehistov in katehistinj.

Ob 15. uri so se zbrali ob oltarju skupaj s celjskim škofom Maksimilijanom, ki je imel tako priložnost prvič spoznati sodelavke in sodelavce v katehezi. V nagovoru je razlagal Božjo besedo in opogumljal in spodbujal navzoče, naj bodo predvsem oznanjevalci, ki bodo otrokom in drugim pričevali o kerigmi: da je Jezus Kristus prišel na svet in trpel in umrl, da bi mene in tebe rešil v moji in tvoji situaciji nemoči, omejenosti, ujetosti, žalosti, greha ter mene in tebe preko vstajenja vodil k Očetu. Katehist naj najprej nase in potem na otroke, mlade in odrasle, ki jim govori o Bogu, gleda z Očetovim pogledom – tako kot nas Bog Oče vidi v najglobljem bistvu, ki je dobro, ki je sveto, ki je ljubljeno, ki je Njegovo.

Uvod katehistinje okt 2021 06Po sveti maši je Sabina Zupan predstavila delo odbora in načrt dogodkov za letošnje pastoralno leto: od adventnega in postnega duhovnega odmika, do izobraževalnih srečanj in družabnih dogodkov. Navzoče je pozdravila tudi s. Brigita Zelič, ki na slovenski ravni vodi Slovensko skupnost katehistinj in katehistov. Poudarila je nekatere skupne dogodke in vse povabila k molitveni navezi za delo in poslanstvo katehistinj in katehistov.

Sandi Koren, voditelj Pastoralne službe je nato govoril o iskanju vizije kateheze v celjski škofiji, ki napoveduje določene spremembe v kulturi mišljenja in delovanja, saj nas razmere in poslanstvo, ki nam ga daje Jezus (Pojdite in naredite vse narode za moje učence…) zavezujejo k bolj misijonskemu načinu delovanja in k iskanju novih načinov evangelizacije.

Janez Meden pa je predstavil projekt Izbrani, ki so ga prevedli in priredili kot gradivo za pripravo mladih na sveto birmo. Z uporabo kvalitetnih kratkih filmov in pogovora ter dinamik lahko mladi razmišljajo, iščejo in najdejo odgovore, ki se jim iz njihovih življenj porajajo o veri, smislu in poslanstvu.

Srečanje katehistov in katehistinj se je končalo z druženjem ob prigrizkih in sproščenem klepetu.

Uvod katehistinje okt 2021 02

Uvod katehistinje okt 2021 03

Uvod katehistinje okt 2021 04

Uvod katehistinje okt 2021 05

Uvod katehistinje okt 2021 07

Uvod katehistinje okt 2021 08

Uvod katehistinje okt 2021 09

Uvod katehistinje okt 2021 10

Delite prispevek s prijatelji!