Na god sv. Eme, 27. 6. 2022, ki je sozavetnica celjske škofije, so se duhovniki zbrali v Olimju, da bi obhajali dan posvečenja, ko se spominjajo milostnega trenutka prejetja daru mašništva. Med njimi so bili tudi duhovniki jubilanti, letošnji zlatomašniki in srebrnomašniki, in akademik dr. Jože Krašovec, ki mu je celjski škof Maksimilijan v imenu Slovenske škofovske konference podelil odličje sv. Cirila in Metoda.

Duhovniki (okoli 60 jih je prišlo) so skupaj s škofom Maksimilijanom obhajali sveto mašo, med katero jih je nagovoril ob razlagi Božje besede (posnetek je na voljo spodaj, glavne poudarke iz škofove pridige pa lahko preberete TUKAJ).

Generalni vikar Rok Metličar je pozdravil jubilante in jih s citati iz homilije na njihovem posvečenju spomnil na trenutke, ko so po polaganju škofovih rok postali duhovniki.

Sledila je slovesna podelitev odličja dr. Jožetu Krašovcu in njegov zahvalni govor, ki mu lahko prisluhnete TUKAJ. Zbrane je pozdravil tudi župan Občine Podčetrtek gospod Peter Misja.

Po sveti maši so se duhovniki sproščeno družili na pikniku, za katerega so poskrbeli gostoljubni patri minoriti iz olimskega samostana. Ugotavljali so, da še kako potrebujejo druženje, pogovor in srečanja. Ob koncu druženja so se nekateri ustavili še pri Gostišču Amon, kjer so poskusili izbrana vina domačega vinorodnega okoliša.

Delite prispevek s prijatelji!