Dragi duhovniki, diakoni, redovnice, katehistinje in katehisti, dragi bratje in sestre v Kristusu.

Papež Frančišek nas je povabil, da oktobrsko sinodalno srečanje škofov v Rimu podpremo s skupno molitvijo ob zaključku šmarnic 31. maja. Slehernega vernika poziva, da izbere pot konkretnega služenja kot način oznanjevanja veselega oznanila. Vse, ki hodimo skupaj kot Cerkev celjske škofije vabim, da se odzovemo povabilu Petra našega časa!

škof Maksimilijan

Tudi v celjski škofiji smo se odzvali temu povabilu. Prosimo vas, da bi že ves mesec maj v naše šmarnične pobožnost vključevali tudi molitev za sinodo. V ta namen smo pripravili za vsak dan v mesecu maju kratke molitvene spodbude iz Božje besede in iz sinodalnih besedil, ki nam bodo pomagale prebujati zavest, da smo vsi Cerkev in da smo skupaj na poti. Ob Mariji in pod njenim varstvom bomo prosili za razsvetljenje in odprtost Svetemu Duhu.

Zadnji dan šmarnic, 31. maja, pa smo povabljeni, da se vsi povežemo v molitvi in daritvi sv. maše, ki jo bo daroval škof Maksimilijan v Marijinem svetišču v Olimju (ob 18h molitvena ura, ob 19h sveta maša), kjer se bomo pred Marijo, Spremljevalko na poti zbrali romarji in predstavniki vse škofije v prošnji za sinodalno prenovo naše Cerkve.

Prijazno vas pozdravljamo in ostajamo v molitveni povezanosti z vsemi vami,

Bernardka Radej v imenu Tajništva sinode Škofije Celje

✍🏼Intervju z Bernardko Radej v tedniku Družina.

🌍Prispevek o majski molitvi v škofiji Celje na uradni vatikanski sinodalni spletni strani.


KDAJ: vsak dan v mesecu maju / šmarnična pobožnost ali ob začetku oz. koncu sv. maše.

KDO: oblikuje in vodi: laiki, duhovnik, animatorji, kateheti, ministranti, skavti, itd.

Besedilo molitev za vsak dan najdete TUKAJ.

Uradni logotip: Z Marijo naproti sinodalnemu zasedanju

 

Delite prispevek s prijatelji!