Na povabilo celjskega škofa so se v sredo, 19. junija 2024, v Celju zbrali župani in županje ter drugi predstavniki občin na ozemlju celjske škofije na sprejemu ob dnevu državnosti. V celjski stolnici je potekal kulturni program, ki sta ga oblikovala glasbenika Metoda Kink in David Preložnik, škof Maksimilijan in Matej Pirnat (generalni tajnik Škofijske Karitas Celje) pa sta nagovorila zbrane.

Oba nagovora lahko preberete TUKAJ (škof in Matej Pirnat).

Po koncu programa se je srečanje nadaljevalo na župnijskem dvorišču, kjer je navzoče pozdravil celjski župan g. Matija Kovač, ki se je zahvalil škofu za povabilo na srečanje ob dnevu državnosti in za priložnost o globljem razmisleku o poslanstvu v lokalnih skupnosti, ki sta ga ponudila oba nagovora. Poudaril je pomen in vrednost povezanosti, ki je zlasti pomembna za življenje in upravljanje lokalnih skupnosti in h kateri prispeva tudi delovanje in pričevanje škofa Maksimilijana.

Družabni del srečanja je ob skupni mizi omogočil krepitev poznanstev, osebno povezovanje in izmenjavo dobrih praks in mnenj.

Foto: arhiv Škofije Celje

Delite prispevek s prijatelji!